Евгений Пригожин и неговата частна военна компания Вагнер“ са били отстранени от процеса

...
Евгений Пригожин и неговата частна военна компания Вагнер“ са били отстранени от процеса
Коментари Харесай

Пригожин: Забраниха ми да вербувам затворници

Евгений Пригожин и неговата частна военна компания „ Вагнер “ са били отстранени от процеса по набиране на пандизчии, които да се бият за Русия във войната в Украйна. Една от аргументите е, че Готвача на Путин третирал пандизчиите като равни, което обиждало някои съветски генерали.

Това се вижда от формален отговор на Пригожин на въпрос, заложен от Вячеслав Михайлович - народен представител в Законодателното заседание на Свердловска област. Той качи писмото в социалните мрежи и удостовери достоверността му пред „ Яр Новости “.

Припомняме, че по-рано този месец Пригожин съобщи, че вербуването на пандизчии в ЧВК „ Вагнер “ е напълно прекъснато.

" За страдание, планът за по-нататъшно набиране на пандизчии сега е затворен. Аз и ЧВК " Вагнер " сме изцяло отстранени от този развой по следните аргументи ", написа Готвача на Путин към Михайлович и ги изброява.

" Първата е прекалено високата успеваемост на осъществяване на дилемите, която слага избран брой упълномощени лица в неловко състояние, а също по този начин дискредитира работата на някои звена в други браншове на фронта ", написа той.

" Второ, ЧВК " Вагнер " употребява пандизчиите не като пандизчии, а като равноправни бойци, което нервира военния хайлайф.

Трето, избран брой военни функционери вземат решение, че в случай че вербуват пандизчии, ще могат да станат известни като ЧВК " Вагнер ".

Така че, за жалост, не мога да ви бъда потребен с нищо. Препоръчвам ви да се обърнете към Министерството на защитата ", декларира Пригожин.

Той от дълго време е в спор с военното управление и представителите на Министерството на защитата, като това се видя най-ясно в борбите за завладяването на Соледар.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР